Interventies

Het creëren van een open sfeer en de bereidheid om met elkaar in gesprek te gaan bij overgangsklachten is een waardevolle bijdrage aan goed werkgeverschap.

Het gebukt gaan onder de overgang is nog steeds een taboe en voor veel werkneemsters moeilijk bespreekbaar met collega’s en/of werkgever. Vaak houdt een vrouw haar overgangsperikelen liever verborgen uit angst voor vooroordelen. Privé is het voor veel vrouwen al lastig om erover te beginnen, laat staan op het werk. 
Het is daarom van belang dat niet alleen de werkneemster op zoek gaat naar hulp, maar ook dat de werkgever tot actie overgaat. Zowel voor de organisatie als de werkneemster in kwestie. Als het zo aannemelijk is dat de verzuimcijfers en de daarmee gepaard gaande kosten door de overgang komen kan de werkgever daarop anticiperen. In het kader van duurzame inzetbaarheid op maat is dit onderdeel onmisbaar.

Deze acties en investeringen verdienen zichzelf dubbel en dwars terug door afname van verzuimcijfers en de daarmee gepaard gaande verzuimkosten. Ook het behoud van talenten, motivatie en betrokkenheid van de werkneemsters zijn het waard om in te investeren. 

Werk & de Overgang 

Tel : 0625144820

© 2016 by Michelle van Iersel Haarlem